Assen 2014NewsNieuwsWedstrijdverslagen

Gerard de Rooy: ‘Dit is een mooie speeltuin!’

SL_20140323_DSC_0589

Vanochtend startte Gerard de Rooy samen met CornĂ© van Drunen in de nieuwe Polaris 1000, in een veld van vijf buggys. Na de eerste ronde komt hij enthousiast terug in het bivak: ‘Wat een mooie speeltuin hier!’ Bij de side by sides zet hij de snelste tijd neer, nog voor de auto’s die meerijden voor het kampioenschap. Toine van Oorschot zit er met zijn RZR 900 vlak achter. Aangezien het een demonstratieklasse is wordt er geen officieel klassement bijgehouden maar het is duidelijk dat deze nieuwe categorie een aanwinst is voor het kampioenschap.‘We zijn nog volop in gesprek over de mogelijkheden voor deze voertuigen,’ vertelt Eric Noort van de KNAF. ‘Het zijn in elk geval heel leuke voertuigen!’ De ontwikkeling van het nieuwe reglement is aangejaagd door Eyck Willemse, die samen metde sectie Terreinsport van de KNAF een conceptreglement heeft gemaakt. Nu de auto’s daadwerkelijk aan de start staan wordt gekeken in welke vorm hier een vervolg aan gegeven kan worden.

Janus van Kasteren rijdt met een Polaris 1000 en heeft zich uitstekend vermaakt op de proef bij Assen. ‘De sporen van de terreinwagens zijn wel diep dus ik durf het gas nog niet helemaal in te trappen. De vering van mijn buggy kan het allemaal wel aan maar ik wil toch voorkomen dat uit het spoor vlieg of op de kant ga.’

Op dit moment rijden de buggys voor de laatste manche, waarna duidelijk wordt wie in deze demonstratieproef de snelste deelnemer is!

Comment here