Joost Hofmans en Rick Aarts snelsten in Soissons!

21 May 2017 Jean de la Fontaine 2017  8 comments

soissons2017-5788

Joost Hofmans is met zijn Yamaha YXZ snelste Nederlander op de proeven in Soissons, en 21ste algemeen. Hij blijft Rick en Nienke Aarts (30ste) ruim voor, een overwinning die ‘binnen de familie’ blijft. De klasse-indeling in Frankrijk is omgeven met mystiek, dus de overal tijden zijn het meest interessant.

Ongeveer 6 minuten achter Rick finisht Ronald Schoolderman (32ste), en daarachter zitten Bert van Es (40) en Hans Weder (42). Op de korte en krappe proeven heeft nieuwkomer Hans Weder veel voordeel van zijn Pajero. Hij straalt van blijdschap als hij proef na proef weet uit te rijden en samen met gelegenheidsnavigator Randel Hofstede een goed resultaat neerzet.

soissons2017-5862

Dave Klaassen en Tessa Rooth zijn op individuele proeven razendsnel, maar kunnen nog niet tippen aan de snelheid van Rick Aarts en Ronald Schoolderman, die de toon aangeven bij de 4×4’s. Waar Rick de vele krappe bochten vloeiend neemt komen zijn concurrenten volgas driftend en spectaculair de hoek om, en dat scheelt op de korte proeven in Frankrijk belangrijke secondes.

soissons2017-5464

Toen Joost Hofmans vorig jaar tijdens de Rallye Jean de la Fontaine voor het eerst de Yamaha YXZ in actie zag was hij verkocht. In korte tijd bouwde zelf een indrukwekkend voertuig op en nu weet hij de wedstrijd goed te finishen. Bert en Tom van Es zijn op een heel andere manier bijzonder – de Land Cruiser is eigenlijk te groot voor de proeven, maar volgas krijg je ‘m elke bocht door. Het vader-zoon team is zo goed ingespeeld dat ze weinig moeite hebben met de proeven, alleen de auto zou in de schaal 1:2 beter passen…

soissons2017-5639

Henri Joosten trekt met zijn PX-33 ongelooflijk veel bekijks, maar krijgt zijn auto op de tweede dag van de wedstrijd niet uit het parc fermé. Wat hulp van omstanders maakt de schade alleen maar groter, zodat hij de zondag in de zon onder de luifel doorbrengt. Dat hij met Bert Heskes razendsnel onderweg was wordt door de omstanders niet vergeten, de klassieke PX-33 is publiekslieveling.

soissons2017-5145

Uniek aan de Rallye Jean de la Fontaine zijn de korte proeven, die passen in het ‘Tout Terrain’ kampioenschap. Maximaal 10-15 km lang zijn de sprints door een afwisselend en prachtig landschap. Er is geen tijd om ‘op gang te komen’, want dat is de proef alweer voorbij. Gas erop dus!

Uitslagen vind je op de site van de FFSA

soissons2017-5966 soissons2017-5657 soissons2017-5296

 

8 comments to Joost Hofmans en Rick Aarts snelsten in Soissons!

 • I like it very tons. Sure my youngsters additionally find it irresistible. Actually I did not count on the sort of put up right here till now. Usually I’m the use of net to look any tutorials and guides as part of my education.

 • He smoothly touches many sharp turns, his rivals drift and grab around the corner, and this saves important seconds in short tests in France.

 • Testing Sunday ran exceptionally well with Murray Coote from MCA Suspension turning out to enable set up the two autos to prepared to go up against the notorious Finke whoops. Because of the Alice Spring Off Road Club for enabling the group to utilize their offices to test the autos.

 • easily says:

  In order to take part in such competitions you have choose the car you like.

 • Amazing sharing, thanks for sharing with the online community.

 • Thank you very much for writing such an interesting article on this topic.

 • Thank for sharing this awesome post love to read this

 • imgrum says:

  Cool post! Than you for sharing! I hope to see more updates from you.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>