Hardenberg 2015Verslagen 2015Wedstrijdverslagen

Loodzwaar in Hardenberg

DSC_8274

Rick en Nienke Aarts zetten vol in om Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn voor te blijven op de natte bodem in Hardenberg, maar zelfs met de 1e prijs op zak laat het Ermeloose duo zich niet kennen. ‘We hebben op het rechte eind zeker de 160 aangetikt,’ lacht Ronald, die vandaag wel een differentieel moest wisselen. ‘De proeven zijn echt heftig, het was alles of niets!’ . De proeven in Hardenberg zijn loodzwaar, de regen is hier de bepalende factor.

Na de start op Heemerveen was het voor veel teams direct voorbij: een lang weiland zorgde ervoor dat zeker 8 auto’s zich vastreden. De truc was om langs de sloot te blijven rijden, daar was de bodem hard. De organisatie had het aangekondigd, maar soms was er geen beginnen aan: ‘Het weiland is veel te nat, blijf over de schouwweg rijden en hou zoveel mogelijk rechts,’ aldus Mark Salomons, die gehoopt had dat het allemaal goed zou gaan.

Door de uitloop op de proef in Heemserveen werd de tweede start gecanceld, waarna de organisatie het programma op de kop zette om twee keer in Radewijk te starten. Ook hier ging het mis: ‘We reden gewoon vast, niks aan te doen!’  zegt Herman Schaeks, die we in de ochtend nog door het bos zagen springen. ‘De auto is mooi snel, maar op de korte stukken en in de modder heeft ‘ie het zwaar!’

Jutta Kleinschmidt rijdt mee in haar Polaris 1000 en krijgt de volle laag van modder en regen vandaag op de proef. Monter stapt ze uit als de voertuigen na de proef gewogen worden: ‘Dit was leuk!’ Ze rijdt met de side by side een 8ste tijd overal, een prima prestatie op proeven waar de gewone 4×4’s regelmatig hoge topsnelheden halen.

Morgen gaat de Mini Dakar Hardenberg verder met proeven in Collendoorn, in de zandput van Veltink en bij Oud Lutte op de velden. De dag begint met meer zand dan vandaag, al zit het venijn zit in de staart met de losse grond op de velden rond Oud Lutte..

 

Comment here