Assen 2014NewsNieuwsVerslagen 2014Wedstrijdverslagen

Schoolderman vooraan in Assen

SL_20140322_DSC_0611

De eerste dag van het NK Offroad Racing in Assen is enorm afwisselend: van het TT circuit over de velden en zandpaden naar het veen en de drab die we van Drenthe kennen. Ronald Schoolderman en Marcel Blankenstein zetten de snelste tijd neer en laten zien dat ze met hun snelle Toyota op alle soorten ondergrond uit de voeten kunnen.De route vanmiddag was zwaar, met name de stukken in het veen en door de modder waren pittig. ‘Het heeft wat he,’ lacht Hank van der Spank, die met zijn Bowler Wildcat de tiende tijd neerzette en overal goed doorkwam. Dat gold niet voor organisator Herman Jasper, die ‘s middags zijn Land Cruiser vastreed en lang moest wachten.

De complete uitslag van vandaag is te vinden via de site van de Stichting NTA, die er veel werk van maakt om snel de resultaten naar buiten te krijgen. Alex Dekker en Coen van de Zandschulp werken hier samen met de posters aan, zodat we de wedstrijden goed kunnen volgen.

Bijzonder is de deelname van de Side by sides in de wedstrijd, die geen enkele moeite hebben met het zware terrein en overal op topsnelheid doorkomen. ‘De route is leuk om te rijden, maar door de hoeveelheid deelnemers werden de sporen wel wat diep!’ vertelde Ghislain de Mevius die met zijn Polaris RZR slechts seconden achter Ronald Schoolderman finishte.

Vanavond genieten de teams na in het uitstekend uitgeruste bivak bij het Verkeerspark Assen. Morgen wordt weer gereden op het offroad parcours en verwachten we nog meer deelnemers in de Side by side klasse, waaronder Gerard de Rooy en Toine van Oorschot!

Comment here